Популярне

Громада із Тернопільщини братиме участь у шоу “Громада на мільйон. Спеціалісти” на 1+1

11 вересня у Києві відбулася презентація нового сезону соціального реаліті «Громада на мільйон. Спеціалісти», прем’єра якого відбудеться на телеканалі 1+1 уже цієї суботи, 14 вересня, об 11:15.

У 2018 році за підтримки програми DOBRE на телеканалі 1+1 вийшло соціальне реаліті «Громада на мільйон», у рамках якого об’єднані територіальні громади створювали проекти для поліпшення життя в регіонах та змагалися за інвестиції. 14 вересня стартує другий сезон, у центрі уваги якого стають фахівці із різних громад України та закордону. Глядачі спостерігатимуть за їхнім обміном та познайомляться з людьми, які власними ідеями намагаються змінити життя своїх селищ або містечок. У новому сезоні беруть участь 16 громад, 5 з яких  - іноземні. Зразкова вчителька школи Галицинівської громади опиниться у Фінляндії, де діти під час уроку можуть поводити себе абсолютно вільно, а лікар із Вознесенської громади вирушить до Естонії. В рамках обміну фахівців із туризму, до громади міста Теребовля приїде очільниця відділу культури й туризму Новоград-Волинської,  а на її місці опиниться молодий та креативний директор, який уміє заробляти гроші на всьому. Фахівець у галузі готельної справи із Білоберізки керуватиме лакшері-закладом у Німеччині, а гуру з питань культури Мереф’янської громади побачить, як організовують фестивалі у Франції.

Під час презентації учасники вперше побачили фрагменти телепрограм, у яких вони брали участь, а також поділилися враженнями та результативністю своїх обмінів.

Спікери наголосили на важливості якісних програм, які допомагатимуть спеціалістам отримати новий досвід та знання. Завдяки яскравому формату телепроекту, меседжі про ефективність децентралізації побачать мільйони глядачів у всій країні.

Беррі Рід, директор Програми USAID DOBRE:

“Із самого початку нашою ціллю було зробити щось інакше - розважальне, але водночас інформативне. І ми вважаємо, що перший сезон добре впорався із цим завданням. Цього разу ми переслідували цю ж саму мету, щоб показати цих особистостей і зміни, які відбуваються у громадах. "Громада на мільйон" - програма інформативно-розважального формату, де ми бачимо, як особистості змінюються. Це емоційно і дуже цікаво. Учасники і ми навчилися багато. Я багато подорожую громадами, і я бачу зміни, як процес привів до результату”. 

Вячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад та територій:

“Дуже приємно згадувати емоції минулого сезону “Громад на мільйон”. Це була найцікавіша програма - вона у всіх викликала емоції, вона йшла від сили людського духу, який пробуджувався в тих громадах. Аудиторія, яка спостерігала за цими змаганнями, була надзвичайно широкою. Це унікальні люди. Ми побачили, що в наших громадах є величезний потенціал, енергія, яка багато років була закритою. Утворити громаду чи тисячі громад - це не головне. Справді важливо об’єднати людей навколо ідеї розвитку, пошуку цікавих проектів, побудови свого майбутнього за рахунок власного потенціалу, особливо людського. Головну мету програма виконала - дала віру не тільки тим громадам, які брали участь, а й зародила ті зерна віри, що громада може дуже багато зробити. Я впевнений, і минула програма і ця відіграють дуже велику роль в процесі децентралізації як місії, яку ми маємо виконати для розбудови України”.

Іванна Климпуш-Цинцадзе, співзасновниця Українського кризового медіа-центру, народна депутатка України:

"Процес децентралізації відкрив великі можливості через підхід, характерний для всієї Європи. Адже Європа - це територія громад. Як на мене, дуже важливо, що в новому сезоні телепроекту виокремлене розуміння того, наскільки важлива кожна людина, кожен фахівець, адже за будь-якою успішною реформою стоїть величезна робота людей на різних рівнях. Також надзвичайно важливо пояснювати ті трансформаційні процеси, які відбуваються в громадах, і як багато зусиль вони потребують. Я сподіваюсь, що в успішних громад, які брали участь у проекті, вийде довести своїм досвідом, як можна і треба рухатись далі, щоб ми жили в успішній країні”.

Дивіться “Громада на мільйон. Спеціалісти” щосуботи об 11:15 на 1+1.

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією