Популярне

Cтуденти подарували дітям «Місто мрії»

Студенти Хмельницького університету управління та права завітали до школи–садка для дітей з обмеженими можливостями слуху. Діти разом з студентами малювали на ватманах «Місто мрії».

- Чому ми це робимо? У вільний час можна піти в нічний клуб, кудись, де можна відпочити. А ми подумали – ми ведемо здоровий спосіб життя, нам не обов’язково сидіти по кафешкам. І тому ми йдемо до таких людей, намагаємося їм допомогти, поспілкуватися. Проводимо час з користю, - каже Денис Качеровський.Це вже восьма акція ініціативної групи студентів.

- Перша акція в нас була екологічна – ми прибирали Південний Буг від сміття. Потім зустрічалися з незрячими, з онкохворими. Контакти з цими людьми ми підтримуємо і кожного навчального року ми складаємо плани, в які включаємо тих людей, яких ми вже відвідували, – розповідає організатор заходу Денис Качеровський. – Багато людей навіть не знають про те, що в нас є діти з обмеженнями слуху і тому ми вирішили приділити їм увагу, щоб про них дізналися, не забували. Причина – це сучасна молодь, особливо підлітки не розуміють проблем таких діток, і не толерантно до них ставляться, ображають їх. І тому ми робимо це, аби інші розуміли – якщо хтось інший, то він не гірший, просто інший. У них досить обмежене коло спілкування і ми б хотіли його розширити. Чому місто мрії – обирали найцікавіше для дітей. І саме через їхні обмеження у спілкуванні – це місто мрії. Студенти принесли ватмани, олівці, фарби тощо. Коли намалювали, то самі діти їх представляли.

Діти розповідали, що вони намалювали і чому саме.Також студенти принесли дітям солодощі. На даний в момент в закладі навчається 57 дітей, з яких майже половина взяли участь у заході. Загалом було 27 дітей – вихованці садку – від чотирьох років до 11-го класу.

- Не має значення, яка людина ззовні, головне яка вона всередині, – каже студентка Марина Хачатрян, яка малювала плакат. – Діти всі дуже добрі, дивляться на світ з любов’ю. Діти були дуже веселі, щасливі зустрічі, добрі. Подарували нам своє тепло і ми також дуже приємно провели час. Ми обмінялися контактами і збираємося далі підтримувати зв’язок через соціальні мережі. Пише vsim.ua

Хмельницький

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією