Популярне

Футбольна команда «Тернопіль-Педуніверситет» - чемпіони України серед студентів

11 та 12 червня у Києві відбулась фінальна частина XVIII чемпіонату України серед закладів вищої освіти сезону 2018/19 з футболу.

Слід відзначити, що дві з чотирьох команд у фінальній частині були з м. Києва – це «Меркурій» з Київського національного торговельно-економічного університету та збірна команда Київського університету ім. Бориса Грінченка.

У перший день відбулось два півфінальні матчі, в яких за результатами жеребкування були сформовані пари КУБГ – НУДФСУ (м. Ірпінь) та «Меркурій» - «Тернопіль-Педуніверситет» (ТНПУ), всі матчі проходили на стадіоні «Економіст» . Гра у першій парі була надпринциповою для головного тренера «грінченківців» Сергія Швеця, який у півфіналі Чемпіонату України зустрічався зі своєю колишньою командою. Попри те, що на папері кияни були явними фаворитами гри, на дубль Слободяна вони відповіли лише одним точним ударом з пенальті кращого бомбардира поточного розіграшу – Владислава Коби. Таким чином команда з міста Ірпінь стала першим фіналістом XVIII чемпіонату України серед закладів вищої освіти. 
У другому півфіналі чинний чемпіон України та віце-чемпіон столиці «Меркурій» грав проти колективу з Тернополя. Команда КНТЕУ вийшла вперед в матчі, завдяки точному удару головою від Сергія Мандровського, проте це тільки розізлило гостей з західної України і вони вже до перерви вийшли вперед по рахунку, а в другому таймі взагалі не залишили жодного шансу команді Олексія Яценко, відзначившись ще тричі. Тож неймовірні 5:1 на користь «Тернопіль-Педуніверситету», які зробили передостанній крок, перед своїм чемпіонством. Всій лінії оборони ще довго будуть згадуватись швидкісні забіги братів Когутів та капітана ТНПУ Андрія Різника, який відзначився дублем.

Тож, на превеликий жаль для столичних вболівальників, на нас очікував матч за третє місце між двома командами з Києва, які ще не зустрічались в цьому сезоні в змаганнях під егідою Футбольної асоціації студентів м. Києва. Бронзовий призер столиці КУБГ зіграв із віце-чемпіоном ХХ Чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд – «Меркурієм». До гри було дуже важко спрогнозувати, хто є фаворитом цього протистояння, але те, що воно буде дуже принциповим для гравців обох команд та тренерів, було очевидним. «Грінченківці» відкрили рахунок в матчі завдяки вдалому розіграшу кутового та удару головою Андрія Співакова. Це сталося на 17-й хвилині матчу і рахунок був таким аж до 63-ї хвилини, поки на полі не з’явився Сергій Мандровський, який за дві хвилини вивів свою команду вперед, оформивши дубль. За три хвилини до завершення основного часу, капітан КУБГ Євгеній Миколаюк зрівняв рахунок і доля бронзових нагород мала бути визначена в серії післяматчевих пенальті. Перші п’ять ударів з позначки гравці обох команд виконали бездоганно, аж доки до м’яча не підійшов Дмитро Кузьменков, який пробив у голкіпера «торгового», ну а роль справжнього героя матчу на себе взяв той-таки Сергій Мандровський, який забив вирішальний пенальті та приніс цим перемогу в матчі за третє місце. Варто відзначити цього футболіста, адже саме на його рахунку всі голи, що забив «Меркурій» у цій фінальній частині та саме він виділявся на полі своїм бажанням та непоступливістю в боротьбі з суперниками.

Щодо фінального матчу, то тут явними фаворитами були гравці з Тернопільського національного педагогічного університету, які з перших хвилин почали тиснути на ворота команди з міста Ірпінь. Як підсумок три забиті голи, нереалізований пенальті у ворота НУДФСУ та безліч гольових нагод біля їхніх воріт призвели до того, що «педагоги» не залишили шансів та цілком заслужено здобули головні нагороди XVIII чемпіонату України серед закладів вищої освіти сезону 2018/19 рр. та певно куди більша важливий та цінний приз – право на участь у Чемпіонаті Європи серед студентських команд, який відбудеться в липні в столиці Іспанії місті Мадрид. Серед гравців ТНПУ слід відзначити членів національної студентської збірної України з футболу – брати Іван та Микола Когути та кращий гравець XVIII чемпіонату України серед студентських команд  - Андрій Різник, який відзначився і у фінальному матчі забитим м’ячем.

Загалом всі чотири поєдинки були проведені на досить високому рівні, завдяки чудовій формі гравців та роботі тренерів команд, можливо важливу ролі в інтенсивності та формі гравців відіграла неймовірна спека, що цими днями панувала на вулицях столиці, але на кону було чемпіонство та путівка у Мадрид, де буде грати ще важче та ще спекотніше. Тож будемо тримати кулаки за гравців команди «Тернопіль-Педуніверситет», які представлятимуть Україну на Чемпіонаті Європи серед студентів вже через місяць.

 

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією